OPTA AMB IDP ALS FONS NEXT GENERATION UE. PLA DE RECUPERACIÓ, TRANSFORMACIÓ I RESILIÈNCIA DE L’ECONOMÍA ESPANYOLA

OPTA AMB IDP ALS FONS NEXT GENERATION UE. PLA DE RECUPERACIÓ, TRANSFORMACIÓ I RESILIÈNCIA DE L’ECONOMÍA ESPANYOLA

L’actual situació de crisi sense precedents, provocada per la COVID-19, està canviant per complet els fonaments de l’economia mundial.

Donada aquesta situació, i per a contribuir a pal·liar els danys econòmics i socials causats per la pandèmia, la Comissió Europea ha impulsat la creació de diversos programes de finançament entre ells el Fons Next Generation UE.

Next Generation UE és un Fons de Recuperació Europeu que suposarà una inversió de 750.000 milions d’euros, entre préstecs i transferències durant el període de 2021 i 2027, amb la finalitat de finançar iniciatives de múltiples sectors que estiguin destinades a impulsar la transformació digital, la competitivitat industrial, la sostenibilitat i el pacte verd, etc.

Les inversions mobilitzades per la Unió Europea es canalitzaran mitjançant tres pilars. El primer pilar s’enfoca a fer costat als Estats membres per a la seva recuperació, reparació dels danys i que surtin reforçats de la crisi, això es desenvoluparà mitjançant el mecanisme de recuperació i resiliència, l’ajuda a la recuperació de la cohesió i els territoris d’Europa i donant suport a la transició ecològica. El segon pilar està centrat a rellançar l’economia i donar suport a la inversió privada, realitzat mitjançant el programa InvestUE reforçat i el nou instrument de suport a la solvència. L’últim pilar té l’objectiu d’aprendre de la crisi i abordar els reptes estratègics d’Europa a través del nou programa de Salut i el reforç de rescUE.

Espanya, amb una inversió de 140.000 milions procedent del Fons Next Generation UE, ha llançat el Pla per a la Recuperació, Transformació i Resiliència per a Espanya, el qual traça una ruta per a la modernització i recuperació del creixement de l’economia, la creació d’ocupació, la sostenibilitat, la digitalització i modernització del teixit empresarial, la cohesió social i igualtat. Això comporta un important volum d’inversions tant públiques com privades durant els pròxims anys.

Per a elaborar un pla i poder accedir al fons europeu, el projecte a presentar ha de complir amb múltiples  aspectes proposats per la Unió Europea, per tant, el que més es valorarà serà l’aportació de cada projecte a cadascun dels eixos estratègics. Accedir a aquests fons no és senzill i recomanem a totes les empreses interessades que busquin assessorament per a la revisió dels requisits i criteris i per a la redacció del pla.

A IDP tenim propostes de valor entorn dels eixos centrals del programa, com són digitalització i sostenibilitat, a més comptem amb una àmplia experiència en projectes d’innovació i elaboració de propostes per a fons Europeus. Per això, ens agradaria acompanyar-te com partner per a l’elaboració d’aquests projectes i impulsar així la innovació, digitalització i resiliència en la teva organització.

Rep les nostres newsletter