INTERFÍCIE BIM PER A LA GESTIÓ DE DADES EN UN ERP (ENTERPRISE RESOURCE PLANNING)

INTERFÍCIE BIM PER A LA GESTIÓ DE DADES EN UN ERP (ENTERPRISE RESOURCE PLANNING)

Un ERP (per les seves sigles en anglès, Enterprise Resource Planning) és un sistema d’informació gerencial que integra i fa servir molts dels negocis associats amb les operacions de producció i dels aspectes de distribució d’una companyia en la producció de béns o serveis.

Els sistemes ERP faciliten el seguiment del flux de treball en diversos departaments i redueixen els costos operatius involucrats en el seguiment manual i la duplicació de dades.

La participació dels usuaris és molt important per a la implementació reeixida dels projectes d’ERP – per tant, la formació exhaustiva de l’usuari i la interfície d’usuari poden ser crítics perquè els sistemes ERP són generalment difícils d’aprendre (i usar).

Amb l’objectiu de fer més amable la interacció de les dades de l’ERP amb els usuaris i accelerar la corba d’explotació de les dades que l’aplicació maneja, en IDP hem desenvolupat una interfície BIM amigable que permet visualitzar, filtrar i modificar les dades que aquest sistema gestiona.

Per a aquest objectiu, el primer pas va ser aixecar en 3D mitjançant programari d’edició BIM, els diferents models de les principals seus de IDP; Sabadell, Florianópolis, Lima i Santiago de Xile.

erp-bim

Cada un d’aquests models té els diferents llocs de treball identificats amb un codi, que serà el que permetrà vincular-lo amb tota la informació que gestiona l’ERP.

Aquesta vinculació es materialitza mitjançant una aplicació web i mòbil que permet l’explotació d’aquestes dades. Cal remarcar que l’aplicació no substitueix l’ERP, sinó que fa d’interfície gràfica espacial de les dades que aquest emmagatzema i computa.

Aquesta aplicació ha permès amb èxit, i en temps record, que els diferents nivells d’usuaris puguin accedir a les dades així com tenir accés des de qualsevol punt del planeta amb una connexió a internet des del seu ordinador o telèfon mòbil.

erp-bim

 

Rep les nostres newsletter