IDP IMPLEMENTA LA TECNOLOGIA MOBILE MAPPING EN ELS SEUS PROJECTES

IDP IMPLEMENTA LA TECNOLOGIA MOBILE MAPPING EN ELS SEUS PROJECTES

El grup d’enginyeria IDP en la seva línia constant d’innovació ha implementat l’ús de la tecnologia mobile mapping en els seus projectes d’enginyeria civil, permetent realitzar mesuraments i obtenir models virtuals amb major precisió i rapidesa

El Mobile mapping és el procés de recol·lecció de dades geoespacials amb diferents mètodes com càmeres fotogràfiques, escàners làser, etc… Aquests sistemes es componen d’una matriu integrada de sensors de navegació de temps sincronitzats i sensors de formació d’imatges muntats en una plataforma mòbil.

Les plataformes mòbils poden ser cotxes o altres vehicles (depenent de l’ús o finalitat del producte final) que permeten la presa de dades d’una forma molt més ràpida que els mètodes de làser escàner per posicions.

El producte resultant d’aquests treballs pot ser un núvol de punts de grans extensions, com ara ciutats o traçats ferroviaris o viaris.

Aquests núvols de punts poden servir com a models de consulta de mesures, i amb un postprocés de la informació es poden obtenir inventaris i mesuraments dels diferents objectes escanejats (arbres, paviments, senyalització, etc.).

El producte resultant és un núvol de punts de la ciutat amb els serveis integrats en 3 dimensions i amb dades d’explotació associats, de manera que serveixin com a model base per gestionar tota aquesta informació mitjançant una interfície 3D.

IDP utilitza aquests núvols de punts com a base dels seus projectes BIM (Building Information modeling) en entorns d’enginyeria civil i de gran escala. Un exemple és el projecte CIM de Sant Cugat on aquesta tecnologia serveix de base per modelar els serveis de la ciutat per a la seva posterior gestió.

IDP-NDP4

Rep les nostres newsletter