IDP S’ADJUDICA EL PROJECTE DE RECERCA I-PAN DE LA UE

IDP S’ADJUDICA EL PROJECTE DE RECERCA I-PAN DE LA UE
Un cop més IDP obté el reconeixement internacional en matèria mediambiental adjudicant-se el desenvolupament del projecte de recerca denominat com “I-PAN. “Innovative Poplar Low Density Structural Panel” en el marc del “7th Environment and Climate Change Program” de la Unió Europea, per un import de 2.995.000.-€ que suposa el 72,3% de la inversió total del projecte (4.144.075.-€).

El projecte ha estat atorgat a un consorci internacional integrat per 7 empreses de 5 nacionalitats (STELA LAXHUBER d’Alemanya; IMAL, IBL i CIAOTECH d’Itàlia; SC DIMECO de Romania, CHIMAR HELLAS de Grècia; i IDP d’Espanya), en col·laboració amb dos institucions públiques com són la Fundació per al Progrés del Soft Computing i la Universitat de Milà.

El projecte té com objectiu dissenyar i construir una màquina capaç de produir conglomerats de fusta lleugers, fabricats amb fusta reciclada i fusta de la copa dels arbres que normalment es desestima, optimitzant les despeses energètiques, minimitzant l’ús d’adhesius i dotant de propietats estructurals a un eco-panell apte per a tot tipus de construccions amb un mínim impacte ambiental.

Cada un dels participants liderarà un equip de treball en una fase específica del projecte, en concret IDP aportarà el seu coneixement i experiència en la implementació de solucions industrials derivades de la gestió i tractament de residus valoritzables, logística de la producció industrial, automatització i instrumentació i eficiència energètica.

 Foto_012

Rep les nostres newsletter