IDP REALITZA LA CONSULTORIA ESTRATÈGICA PER A LA GESTIÓ INTEGRAL DE RESIDUS SÒLIDS URBANS A MÈXIC

IDP REALITZA LA CONSULTORIA ESTRATÈGICA PER A LA GESTIÓ INTEGRAL DE RESIDUS SÒLIDS URBANS A MÈXIC

IDP rep novament la confiança del Banc Interamericà de Desenvolupament (BID) i de la Secretaria de Medi Ambient i Recursos Naturals de Mèxic (SEMARNAT) a l’adjudicar-se el contracte de consultoria estratègica per assessorar, guiar i acompanyar a diferents municipis de 6 estats de Mèxic en el procés de conformació d’Organismes Operadors (OO’s) per a la Gestió Integrada dels RSU a Mèxic.

L’objectiu general d’aquesta consultoria és assentar les bases per a la conformació d’almenys cinc Organismes Operadors (OO’s) encarregats de la gestió dels residus sòlids urbans en diferents municipis dels estats d’Oaxaca (3,8 M. habitants), Veracruz ( 7,7 M. habitants), Querétaro (1,8 M. habitants), Zacatecas (1,5 M. habitants), Baixa Califòrnia (3,2 M. habitants) i Mèxic DF (8,9 M. habitants) per tal d’enfortir l’esquema institucional i professionalitzar el sector i amb això contribuir a millorar la Gestió Integrada dels Residus Sòlids Urbans (GIRSU) a Mèxic.

L’abast dels treballs desenvolupats per IDP engloben les següents activitats:
Integració de l’estructura jurídica, organitzacional, operativa i de plans de negoci per a la conformació d’OO’s per a la GIRSU.
Taller d’intercanvi d’experiències nacionals i internacionals.
Acompanyament per a la creació i implementació de l’OO sota un model i guia determinat i documentació d’experiències.
Desenvolupament d’una eina informàtica per a l’autoavaluació de municipis susceptibles de crear OO de GIRSU.
Amb aquesta actuació IDP augmenta la seva experiència en projectes desenvolupats a Mèxic en l’àmbit de la gestió i el tractament de residus sòlids, i es consolida com a empresa de consultoria especialista en temes ambientals a Amèrica Llatina i el Carib on a l’actualitat ja realitza treballs similars en altres països com el Brasil, Xile, Perú, Argentina, Colòmbia, Guyana, Nicaragua i Trinitat i Tobago.
GRSU Mexixo - blog

Rep les nostres newsletter