IDP REALITZA EL PROJECTE DE LES NOVES INSTAL·LACIONS DE BIOMASSA DEL BERGUEDÀ

IDP REALITZA EL PROJECTE DE LES NOVES INSTAL·LACIONS DE BIOMASSA DEL BERGUEDÀ
IDP porta a terme la redacció dels projectes executius i la posterior direcció d’obra de les instal·lacions generadores d’energia tèrmica mitjançant calderes de biomassa forestal ubicades a la comarca del Berguedà (Barcelona).
El projecte consisteix en la substitució operativa dels actuals sistemes de calefacció i generació d’ACS (aigua calenta sanitària) de diversos equipaments municipals, actualment operats per combustibles fòssils (no renovables), per calderes de biomassa forestal (estella) amb alimentació procedent de la gestió forestal dels seus propis boscos (recursos renovables no procedents de combustibles fòssils), per proporcionar l’energia tèrmica que demanen 31 equipaments públics en sis municipis del Berguedà (Bagà, Berga, Cercs, Gósol, La Pobla de Lillet i Saldes).
S’instal·laran un total de 13 calderes de biomassa forestal, amb les seves corresponents xarxes de distribució d’aigua calenta (District Heating) a aquests 31 equipaments municipals.
El projecte contribuirà molt positivament en el cicle complet de la gestió forestal donat que tota la matèria primera a utilitzar s’extraurà dels boscos de la comarca, amb la consegüent creació de llocs de treball. Un cop estellada la fusta i assecada convenientment, s’anirà distribuint periòdicament a cada un dels consumidors esmentats en funció de la demanda. Les calderes de biomassa forestal instal·lades a cada equipament amb les seves xarxes de distribució hauran de garantir el correcte tancament del cicle de gestió forestal.
IDP es consolida com a referent de les enginyeries i consultories en gestió i tractament de residus i subproductes, amb actuacions al Brasil, Perú, Mèxic, Guyana, Trinitat i Tobago, Bolívia, etc. La nostra contribució al respecte inclou diverses fases de la cadena de valor de la Gestió integral dels mateixos, realitzant tant projectes de planificació i estratègia, com a execució i operativa d’instal·lacions de tractament.
 ciclo-biomasa-1-blog2

Rep les nostres newsletter