IDP PRESENTA EL CIM – CITY INFORMATION MODELLING DURANT L’SMART CITY CONGRESS 2016

IDP PRESENTA EL CIM – CITY INFORMATION MODELLING DURANT L’SMART CITY CONGRESS 2016

El Grup d’Enginyeria IDP en col·laboració amb l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha participat en la VI edició del Smart City Expo World Congress 2016, cimera internacional i punt de trobada entre professionals i institucions de tot el món.

El congrés, celebrat a Barcelona entre el 15 i 17 novembre, ha comptat amb una representació de més de 600 ciutats, 412 ponents, 576 expositors i prop de 14000 visitants, convertint-se en un esdeveniment de referència sobre les ciutats del futur i abordant els reptes de transformació urbana que hauran d’afrontar per garantir la sostenibilitat de la nostra societat.

IDP ha presentat el model CIM (City Information Modelling) que consisteix en la implantació d’un sistema de gestió dels serveis urbans basat en la modelització 3D mitjançant tecnologia BIM de tots els serveis públics de la ciutat de Sant Cugat del Vallès. D’aquesta manera es pot establir l’ordre entre les persones, els processos i les eines dins de les estructures noves o existents.

L’aplicació unificarà en una base de dades única la informació existent i futura de cadascuna de les àrees dels serveis urbans i permetrà construir una finestreta oberta amb els ciutadans per compartir informació d’interès públic, agilitzar els processos d’incidències, preveure i reduir consums energètics en matèria de manteniment, etc …

En el procés s’ha utilitzat la tecnologia mobile mapping i la realitat virtual suportada en els models BIM que ha permès realitzar mesuraments i obtenir models virtuals amb més precisió.

IDP es consolida com a líder en el desenvolupament de projectes mitjançant tecnologia BIM i referma la seva línia de R+D+I posant de manifest l’esforç i treball realitzat en la implementació de processos de millora contínua i el desenvolupament de noves aplicacions per aportar valor als seus projectes.

cim-scewc

Rep les nostres newsletter