IDP PARTICIPA EN EL PROJECTE DE R+D “HERMES” DE LA UE

IDP PARTICIPA EN EL PROJECTE DE R+D “HERMES” DE LA UE

IDP participa en el projecte europeu Hermes de recerca i desenvolupament que té per objecte l’optimització del disseny per a la fabricació d’un nou vagó de tren de mercaderies que a més farà servir nous materials i recobriments per poder augmentar el factor de càrrega i al qual es dotarà també de sistemes de monitorització. Un cop fabricat a Suècia es traslladarà a Barcelona i serà incorporat a la xarxa ferroviària europea, facilitant així l’accés al Corredor Mediterrani i permetrà traslladar més tones de producte entre les mines de Súria i Sallent, situades a la província de Barcelona, i el Port de Barcelona, tot això amb un cost logístic menor.

També inclou una nova instal·lació de càrrega i descàrrega de producte de manera que s’optimitzi el transport de més quantitat de mercaderia amb una clara millora del transport de mercaderies a granel i un augment de la competitivitat i eficiència de la logística del ferrocarril de Catalunya amb Europa.

La intervenció de IDP consistirà en l’aplicació de les solucions TIC al disseny de la infraestructura logística, per això utilitzarà la tecnologia BIM “Building Information Modeling” que permet dissenyar, projectar, organitzar i dirigir l’execució digital del projecte en 7 dimensions.

El projecte, finançat per la UE i emmarcat en la convocatòria Mobility for Growth “Smart Rail” (MG2.2) del nou programa Horizon 2020, compta amb un pressupost total de 7 milions d’euros en un termini de tres anys, està coordinat per la multinacional ICL i compta amb la participació d’empreses, centres de recerca i universitats de França, Suècia, Dinamarca i Catalunya entre ells la Fundació Centre Tecnològic de Manresa (CTM), dues universitats europees (Lulea Tekniska i Arminia), Ferrocarrils de la Generalitat (FGC ), Kiruna Wagon, Hempel, i SSAB Tunnplaet.

IDP ha participat a la primera reunió de treball realitzada a la seu de Kiruna Wagon, a Suècia, que ha comptat amb l’assistència a més de 20 tècnics investigadors de diferents especialitats.

Amb aquesta adjudicació IDP consolida la seva línia de R+D+I al adjudicar-se en els tres últims anys 3 projectes d’investigació finançats per la Unió Europea, anteriorment el projecte IPAN-Innovate Popular Low Density Structural Panel i el projecte DOF. District of the Future.
HERMES-IDP-BLOG2

 

Rep les nostres newsletter