IDP PARTICIPA A LA MASTERCLASS SOBRE PROJECTES BIM AL CAMP DE L’ENGINYERIA CIVIL

IDP PARTICIPA A LA MASTERCLASS SOBRE PROJECTES BIM AL CAMP DE L’ENGINYERIA CIVIL

Eduard Loscos, R&D Manager del Grup IDP ha participat en la masterclass enfocada a projectes realitzats amb BIM en el camp de l’enginyeria civil organitzada per Zigurat, Escola Superior Online al sector de l’enginyeria i l’arquitectura amb més de 15 anys d’experiència.

El webinar ha comptat també amb la presència d’Agustí Jardí, Soci Fundador de APOGEA Virtual Building Solutions i Ignasi Pérez Arnal, fundador de BIM Academy Spain.

BIM és una metodologia de treball, suportada en programari especialitzat per a l’elaboració i gestió de projectes, que permet dissenyar, projectar, organitzar i dirigir l’execució d’obra, integrant tota la informació en un model 3D (entorn, edificis, estructures, instal·lacions, temps, cost, etc.).

La metodologia BIM ha canviat significativament el concepte de projecció i gestió d’un projecte. És un salt en l’evolució cap a l’excel·lència i la tecnificació del procés constructiu, assimilable al salt que es va produir amb sistemes CAD (disseny assistit per ordinador) en comparació amb el manual de dibuix amb llapis.

IDP ha presentat diversos projectes i obres d’enginyeria civil realitzades recentment a BIM (building Information Modelling), així com els procediments emprats en alguns d’aquests projectes i les ultimes aplicacions desenvolupades per l’equip de R&D.

Durant la presentació dels projectes hem pogut conèixer l’estat de la implantació de la metodologia BIM en diferents països europeus com al Regne Unit, on es calcula que permet un estalvi del 20% dels costos i fa anys que és obligatori, així com la actual demanda al mercat professional i les previsions d’inversió públiques en diferents països de parla hispana previstes a curt i mig termini.

Pots accedir al contingut de la masterclass aqui

Rep les nostres newsletter