IDP IMPLANTA AMB ÈXIT EL SISTEMA COL·LABORATIU BIMCOLLAB AL DESENVOLUPAMENT DE PROJECTES

IDP IMPLANTA AMB ÈXIT EL SISTEMA COL·LABORATIU BIMCOLLAB AL DESENVOLUPAMENT DE PROJECTES

IDP implanta amb èxit un sistema col·laboratiu BIM en projectes d’envergadura. Podem destacar el nostre lideratge en la implantació BIM dins de la cadena de retail Bershka per al grup INDITEX i projectes de grans infraestructures com les autopistes AVO per a la societat concessionària Américo Vespucio Oriente, S.A. en Xile, entre uns altres.

Terminis de lliurament ajustats i un gran volum de modificacions tant en etapa de projecte com en obra solen ser font de problemes en la gestió del projecte. A més s’afegeixen col·laboracions cada vegada més complexes, en les quals participen una multitud d’agents, la comunicació es torna insostenible i mantenen el seguiment de la última versió gairebé impossible.

En l’article BCF per al desenvolupament de projectes BIM en entorns col·laboratius, introduïm les virtuts de l’ús del núvol i un sistema d’intercanvi d’informació BCF: Bimcollab i entre altres moltes virtuts podem resumir:

  1. Ja no és necessari deixar d’usar el programari de disseny, perdre el temps en costoses exportacions. El gerent de BCF s’integra en un ampli programari BIM i permet comunicar-se de forma fluida i eficaç.
  2. No només es redueixen les incidències notablement, sinó que també experimentem una reducció important en correu generat. Com va ser en el cas d’Inditex.
  3. Els dades permeten organitzar-se d’una manera intuïtiva. El rol dels intervinents, així com l’edició es pot administrar fàcilment, permetent graus de control i edició. També les gràfiques proporcionen un feedback molt necessari per valorar el estat de les incidències, el compliment dels mèrits, el repartiment entre els agents intervinents, etc … tot en una interfície en constant millora.
  4. Tot això facilita que la gestió del canvi sigui transparent i fluida. A més, l’aplicació de documents i la possibilitat de generar informes permeten, en qualsevol moment, l’informe a tercers, incrementant així la traçabilitat de l’activitat a la plataforma i, en conseqüència, en la satisfacció del client que pot, en qualsevol moment, si voleu monitoritzar l’estat del projecte.

KUBUS ha citat el nostre cas d’èxit amb l’ús de BIMCollab en el seu apartat de testimonis, reafirmant el succés de les premisses del sistema implantat a IDP, que no només s’ha limitat amb el compliment dels objectius inicials, sinó que s’ha traduït en una major satisfacció del client.