ESCANEIG LÀSER PER A MODELAR EDIFICIS EXISTENTS

ESCANEIG LÀSER PER A MODELAR EDIFICIS EXISTENTS

La metodologia BIM (Building Information Modeling) està penetrant cada vegada més en el disseny de l’edifici. També està conduint a un augment inevitable de la demanda de models BIM d’edificis existents.

Això planteja la pregunta: quin és el mètode més eficaç per modelar els edificis existents?

L’escaneig làser sembla ser la solució ideal. Permet la captura ràpida i precisa i en alta definició de dades 3D en forma d’un núvol de punts i que servirà per crear un model BIM 3D paramètric.

En primer lloc cal transferir les dades originals de l’escaneig al sistema BIM requerit. En aquests programari és possible utilitzar el núvol de punts com una referència de modelatge, de manera que es poden extreure seccions i vistes planes del núvol de punts.

La millora que comporta aquest mètode enfront del tradicional és molt notable. Només l’obtenció del núvol de punts com a producte final ja representa un gran salt qualitatiu enfront dels sistemes tradicionals. La quantitat d’informació que obtenim de l’espai escanejat en el mateix temps és molt més gran i més precisa que amb altres mètodes.

En IDP fem servir aquesta tecnologia en els projectes de reforma o ampliació d’edificis existents.

Els avantatges de l’ús d’aquesta tecnologia en enginyeria repercuteixen sobretot en la precisió de les solucions que aportem. Això, lligat al fet que els projectes són realitzats en BIM, ens permet arribar a la posterior direcció d’obra amb un percentatge de modificacions molt menor que enfront dels sistemes tradicionals i per tant un estalvi significatiu del cost de l’obra.

L’escanejat làser, és avui en dia, la tecnologia més adequada per a la tasca de produir, a un cost comercialment viable, una base precisa per a la modelització de l’entorn construït.

Rep les nostres newsletter