EL NOU VAGÓ DE MERCADERIES DEL PROJECTE “HERMES” ENTRA EN FASE DE CONSTRUCCIÓ

EL NOU VAGÓ DE MERCADERIES DEL PROJECTE “HERMES” ENTRA EN FASE DE CONSTRUCCIÓ

IDP participa en el projecte europeu Hermes d’investigació i desenvolupament que té per objecte l’optimització del disseny per a la fabricació d’un nou vagó de tren de mercaderies que a més farà servir nous materials i recobriments per poder augmentar el factor de càrrega i al qual es dotarà també de sistemes de monitorització.

El nou vagó ha entrat en fase de construcció a càrrec del fabricant suec Kiruna Wagon. Durant les properes setmanes es realitzaran les proves pilot de càrrega i descàrrega del prototip i es provarà en la línia que uneix les mines del Bages amb el port de Barcelona.

Un cop fabricat a Suècia es traslladarà a Barcelona i serà incorporat a la xarxa ferroviària europea i permetrà traslladar més tones de producte entre les mines de Súria, situades a la província de Barcelona, i el Port de Barcelona, tot això amb un cost logístic menor. També inclou una nova instal·lació de càrrega i descàrrega de producte de manera que s’optimitzi el transport de més quantitat de mercaderia amb una clara millora del transport de mercaderies a granel i un augment de la competitivitat i eficiència de la logística del ferrocarril d’Espanya amb Europa .

La intervenció d’IDP consisteix en l’aplicació de les solucions TIC en el disseny de la infraestructura logística, per a això utilitzarà la tecnologia BIM “Building Information Modeling” que permet dissenyar, projectar, organitzar i dirigir l’execució digital del projecte en 7 dimensions.

El projecte, finançat per la UE i emmarcat en la convocatòria Mobility for Growth “Smart Rail” (MG2.2) del nou programa Horizon 2020, compta amb un pressupost total de 7M d’euros en un termini de tres anys, està coordinat per la multinacional ICL i compta amb la participació d’empreses, centres de recerca i universitats de França, Suècia, Dinamarca i Espanya entre ells la Fundació Centre Tecnològic de Manresa (CTM), Lulea Tekniska, Armines, École des Mines d’Alès, Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), CETECOM, Kiruna Wagon, Hempel i SSAB Tunnplaet.

IDP consolida la seva línia de R+D+I en desenvolupar en els últims anys projectes d’investigació finançats per la Unió Europea, anteriorment el projecte IPAN- Innovative Popular Low Density Structural Panel, el projecte DOF-District of the Future, el projecte METGROW + i el projecte Intermodel EU, també finançats pel programa Horizon 2020.

Rep les nostres newsletter