EL BESSÓ DIGITAL PER A LA TRANSFORMACIÓ DIGITAL EN LA INDÚSTRIA FARMACÈUTICA

EL BESSÓ DIGITAL PER A LA TRANSFORMACIÓ DIGITAL EN LA INDÚSTRIA FARMACÈUTICA

La revolució digital ha impactat en tots els àmbits de la nostra societat i està canviant ràpidament les necessitats dels individus i les empreses i, amb elles, la realitat econòmica i industrial coneguda fins al moment.

Aquest escenari planteja noves oportunitats en tots els àmbits, no obstant això, la penetració digital en el sector farmacèutic és inferior en comparació amb altres sectors. La indústria farmacèutica està subjecta a un nombre elevat de reglaments, normatives externes i sistemes interns d’autoregulació molt restrictius que dificulten l’adopció de noves tendències.

Malgrat les barreres a les quals s’enfronta, la indústria farmacèutica ha estat sempre referent en I+D+i i és responsable de molts dels grans avanços de la ciència. En aquest sentit, moltes companyies ja han iniciat la seva transformació digital amb l’objectiu d’adaptar-se a les noves necessitats del mercat i dels seus clients.

El Bessó Digital es presenta com una oportunitat única per a reinventar el sector farmacèutic.

El Bessó Digital és una representació fidel d’un actiu físic, a nivell de dades i geometria, que incorpora les dades del comportament real de l’actiu a partir de la informació de sensors i diferents bases de dades d’operació i manteniment, capaç d’integrar i digitalitzar així tota la cadena de valor.

Aquesta perfecta còpia digital permet a les companyies realitzar simulacions, proves i optimitzacions en un entorn completament virtual i, per tant, permet una gestió més eficaç d’aquests actius.

La nostra proposta de creació del Bessó Digital de l’actiu i els seus processos es compon dels següents elements:

  • Modelitzem l’actiu, des del building, les instal·lacions i fins als equips.
  • Vinculem la informació procedent de les eines existents d’operació i manteniment, com són el GMAO de manteniment, el SCADA d’operació, i el PRL de seguretat.
  • Li incorporem els senyals de les operacions directament des de la sonorització existent in-*situ, o bé instal·lem nous sensors (IOT).
  • Tot això ho integrem en una plataforma situada en cloud i amb accés web col·laboratiu, com a gestor de la informació per a transformar-la en valor, per a això construïm els quadres de comandament i alertes que faciliten la interpretació d’aquestes dades
  • I finalment, durant un termini d’aprox. 3 mesos, acompanyem al client en l’ús del bessó digital.

Els beneficis que obtenim amb la construcció del Bessó Digital són els següents:

  • Interoperabilitat de les dades amb la seva geometria (georreferenciant totes les dades)
  • Digitalització de tots els processos i, per tant, integritat de tota la informació de l’actiu, des de disseny i construcció, fins a operació.
  • Disposició de dades reals amb els quals crear quadres de comandament i alertes per a la presa de decisions, a més d’implementar algorismes d’AI per a simulació i predicció.
  • Disposar de models de l’actiu en realitat virtual i realitat augmentada, bé per a divulgació, així com per a formació en operació i seguretat.
  • Reducció dels costos d’operació i, per tant, millora del Ebitda.

Aposta per la digitalització per a guanyar competitivitat i oportunitats. Contacta amb nosaltres i t’acompanyarem en el teu procés de transformació digital.

Rep les nostres newsletter