Inaugurada la nova terminal d’ICL en el Port de Barcelona

Inaugurada la nova terminal d’ICL en el Port de Barcelona

IDP ha desenvolupat el projecte bàsic i executiu en BIM de la terminal i l’assistència tècnica durant les obres d’execució.

La nova terminal portuària d’ICL en el Port de Barcelona, situada en el moll Álvarez de la Campa, començarà a operar en la primavera d’enguany, després de realitzar-se les primeres proves de càrrega amb vaixells.

La terminal, que forma part del projecte industrial de l’empresa israeliana per a desenvolupar la conca minera de la comarca del Bages (Barcelona), ha comptat amb una inversió de 77 milions d’euros, i la seva posada en marxa permetrà fer front als augments de càrrega previstos per als pròxims anys.

Les noves instal·lacions també permetran duplicar la quantitat de mineral que l’empresa trasllada des de les plantes del Bages fins al Port de Barcelona, fins més d’un milió de tones anuals, mitjançant un augment de la freqüència i capacitat dels trens de Ferrocarrils de Catalunya (FGC). La capacitat de càrrega dels vaixells passarà de les 800.000 tones actuals als gairebé quatre milions, amb la possibilitat que es puguin carregar dos vaixells de manera simultània

Les instal·lacions compten amb un edifici d’oficines, dos magatzems amb una capacitat per a 220.000 tones, 2,7 quilòmetres de cintes transportadores i una terminal ferroviària interior amb quatre vies de 450 metres.