Eduard Loscos, R+D Manager del Grup IDP, és el nou president de BDTA

Eduard Loscos, R+D Manager del Grup IDP, és el nou president de BDTA

Eduard Loscos, R+D Manager del Grup IDP, presideix la BDTA, Building Digital Twin Association, una associació que reuneix 17 organitzacions fundadores vinculades al consorci del projecte SPHERE, que té com a objectiu desenvolupar un ecosistema tecnoeconómico obert i ètic per a avançar cap a la plena implementació dels entorns de Bessons Digitals dels edificis, implicant a totes les parts interessades i en tots els cicles de vida dels Actius Immobiliaris i Infraestructura Intel·ligents i Connectats del sector AECOO (Arquitectura, Enginyeria, Construcció i Operacions).

L’associació neix amb l’objectiu de convertir-se en una iniciativa internacional que fomenti un ecosistema obert per a construir entorns de Bessons Digitals en el sector AECOO, desenvolupant i publicant recerques, certificacions i actius específics per a impulsar el desenvolupament del sector del Building Digital Twin i agrupant empreses i individus que treballen junts per a donar forma al futur del sector.

Els principis en els quals es regeix BDTA són:

  • Desenvolupar un marc tecnològic obert que estigui preparat per a evolucionar com a comunitat al llarg de la vida útil dels actius del sector AECOO i de la ciutat.
  • Proporcionar una visió centrada en el ciutadà per a garantir la privacitat i l’ús ètic de les dades generades.
  • Sincronitzar la informació actualitzada dels edificis intel·ligents i connectats cap a una informació completa no silenciada.
  • Permetre una avaluació mediambiental sense fissures al llarg del cicle de vida per a una gestió circular de l’entorn de l’edifici.
  • Optimitzar el rendiment energètic dels edificis reduint les projeccions de les bretxes entre els cicles de vida.
  • Generar línies de base de confiança per a generar garanties econòmiques als negocis actuals i nous en el sector de AECOO.

La cultura d’innovació, el desenvolupament continu i la diferenciació tecnològica és un dels pilars estratègics d’IDP i s’han convertit en l’autèntic motor del canvi i diferenciació per a aportar valor diferencial als nostres clients i la societat.

Estem orgullosos de participar en grans projectes innovadors amb partners punters en tecnologia al voltant de tothom i de formar part d’associacions referents, tant nacionals com internacionals, que ens permeten sumar sinergies, coneixements i experiències per a millorar la competitivitat de les nostres empreses.

Amb aquesta visió ens unim a la BDTA, Building Digital Twin Association, en la qual treballarem al costat d’una gran xarxa d’organitzacions europees.

Per a ampliar informació:  buildingdigitaltwin.org