IDP s’adjudica el projecte de reforma de la seu del Banc d’Espanya a Màlaga

IDP s’adjudica el projecte de reforma de la seu del Banc d’Espanya a Màlaga

El Grup IDP s’ha adjudicat el projecte bàsic i executiu, direcció facultativa i coordinació de seguretat i salut de les obres de la reforma de les instal·lacions generals i execució d’espais
de reunions de la sucursal del Banc d’Espanya a Màlaga.

El Banc d’Espanya, fundat en 1782, és membre del Sistema Europeu de Bancs Centrals i també és l’autoritat nacional competent d’Espanya per a la supervisió bancària dins del Mecanisme Únic de Supervisió. Compta amb una xarxa de 15 delegacions en tota Espanya que ofereixen els seus serveis al públic i a les entitats de crèdit.

La Seu del Banc d’Espanya a Màlaga és un edifici d’estil neoclàssic construït entre 1933 i 1936 el Passeig del Parc de la ciutat de Màlaga. Presenta tres plantes amb un pòrtic de sis columnes d’ordre corinti, d’acord amb la imatge simbòlica d’una seu bancària.

L’actuació adjudicada a IDP engloba la renovació integral de totes les instal·lacions existents en la sucursal (electricitat, dades, climatització, lampisteria i sanejament, protecció contra incendis, control) a més de la creació sales de conferències i reunions, office, sales de descans, remodelació dels lavabos, nova sala de bastidors i l’ampliació de les cabines de grans ingressos i pagaments.

Tots els serveis seran realitzats mitjançant la metodologia BIM (Building Information Modeling) que permet dissenyar, projectar, organitzar i gestionar la informació de la infraestructura en un model parametritzat, complet, únic i centralitzat durant tot el seu cicle de vida, des de la seva conceptualització fins a l’execució en obra, utilitzant programari dinàmic de modelatge en 3D i en temps real.

Aquesta nova adjudicació reafirma al Grup IDP com a companyia referent en el desenvolupament de projectes mitjançant la metodologia BIM.