IDP s’adjudica el projecte de R+D+I HYBRIS de la Unió Europea

IDP s’adjudica el projecte de R+D+I HYBRIS de la Unió Europea

IDP coordina el projecte HYBRIS, finançat per la UE i emmarcat en la convocatòria “Hybridisation of battery systems for stationary energy storage H2020-LC-BAT-9”, del Programa Marc de Recerca i Innovació Horizon 2020.

HYBRIS compta amb un pressupost de 4 milions d’euros en 3 anys i té com a objectiu l’optimització de sistemes com a solucions híbrides d’alta eficiència, econòmiques i sostenibles en aplicacions de micro-xarxa. Presenta un enfocament totalment sistemàtic, col·laboratiu i integrat per al desenvolupament i desplegament d’un innovador sistema d’emmagatzematge d’energia híbrid basat en bateries innovadores (LTO-*Lithium Titanite i ORFB-*Organic xarxa flow battery), que combina diversos i complementaris actius tecnològics d’avantguarda TRL 5-6 aportats pels principals socis industrials, universitats i centres de recerca, a més d’eines de TIC per a una optimització viable i rendible i una major introducció en el mercat. Tot això mitjançant la demostració i validació dels seus conceptes en 3 aplicacions de casos d’ús en 3 llocs pilot en 3 països (Itàlia, Bèlgica i Països Baixos).

El projecte està coordinat per IDP i compta amb la participació d’un consorci format per 15 empreses i institucions europees del màxim nivell pertanyents a 6 països.