IDP s’adjudica el projecte de la planta de tractament de matèria orgànica al Parc Tecnològic de Valdemingómez a Madrid

IDP s’adjudica el projecte de la planta de tractament de matèria orgànica al Parc Tecnològic de Valdemingómez a Madrid

La UTE formada per FCC Medi Ambient, Cespa i Gyocivil ha adjudicat al Grup IDP el projecte constructiu i l’assistència tècnica d’obra de la Planta de Tractament de Matèria Orgànica (PTMO) per a l’Ajuntament de Madrid, al Parc Tecnològic de Valdemingómez (Madrid).

El Parc Tecnològic de Valdemingómez concentra des de 1978 totes les instal·lacions de tractament de residus urbans de Madrid, a les que arriben les més de quatre mil tones que és generen diàriament a la ciutat.

La nova Planta de Tractament de Matèria Orgànica ocuparà una superfície de 47.376 m2 i comptarà  amb una capacitat de tractament superior a 102.490 t/any.  Amb unes instal·lacions modernes, automatitzes i flexibles permetrà un tractament individualitzat de les deixalles, reduint l’impacte de la gestió d’aquests residus. Així mateix, complirà amb els més alts estàndards mediambientals i d’eficiència energètica amb l’objectiu de convertir-se en un referent en la gestió dels bioresidus.

La nova Planta de Tractament de Matèria Orgànica comptarà amb les següents àrees principals:

  • Àrea de recepció i alimentació a tractament biològic, on es produeix la recepció de la recopilació procedent de la Planta de Biometanización de les Deveses i de FORS pretratada en cas de necessitat, en tremuges tancades amb alimentació automàtica als equips de mescla.
  • Àrea de tractament biològic aeròbic totalment automatitzada, controlada mitjançant PLC (paràmetres de procés) i dotada de sistemes automàtics de reg de la biomassa i sistemes d’aspiració forçada a través del material, que permeten obtenir les millors condicions per al procés biològic.
  • Àrea d’afi, emmagatzematge i expedició de compost i rebutjos totalment automatitzada.
  • Àrea de tractament d’aires, constituïda per un sistema de tractament basat en la biofiltració (tractament biològic) amb condicionament previ de l’aire mitjançant tractament àcid i humidificació.
  • Àrea de tractament d’efluents líquids, constituïda per una planta de tractament per a la depuració de les aigües pluvials brutes i els lixiviats de procés no reutilitzats directament en el procés biològic i dissenyada per a obtenir una qualitat d’efluent apta per a la seva utilització en el procés industrial com a aigua amb qualitat depurada.
  • Àrea per a la realització de caracteritzacions i analítiques.
  • Àrea destinada a projectes d’I+D i innovació.
  • Edifici d’Oficines i Serveis generals.
  • Zona d’aparcament i altres zones auxiliars.

El Grup IDP realitzarà els serveis tècnics d’enginyeria per a desenvolupar el projecte constructiu i l’assistència tècnica d’obra de la nova Planta de Tractament de Matèria Orgànica (PTMO) mitjançant la metodologia BIM (Building Information Modeling), que resulta essencial tant en el disseny com en la gestió global de les obres i que permet garantir i complir les més altes exigències a nivell de programació i costos, reduint els terminis i incertesa de les obres de construcció.

El Grup IDP es posiciona com a enginyeria multidisciplinària amb experiència en el desenvolupament de projectes mitjançant la metodologia BIM en diferents àrees i consolida la seva experiència en projectes mediambientals, on en l’actualitat està desenvolupant un nombre considerable de projectes nacionals i internacionals.