IDP s’adjudica el projecte de la planta de fabricació de taulers de fusta de Kronospan A Tortosa (Tarragona)

IDP s’adjudica el projecte de la planta de fabricació de taulers de fusta de Kronospan A Tortosa (Tarragona)

Kronospan, dedicada a la fabricació i distribució de panells de fusta, ha adjudicat al Grup IDP el projecte i direcció d’obra de la nova Planta de fabricació de taulers a Tortosa (Tarragona), amb una inversió aproximada de 180 milions d’euros.

Kronospan és un dels principals fabricants i distribuïdors de panells a base de fusta, papers especials i decoratius, així com altres productes associats de valor afegit, com panells amb melamina, taulells de cuina, panells de paret, etc. Compta ja amb 2 plantes operatives a Espanya y varies més a Europa.

La nova planta industrial de fabricació de taulers de fusta s’ubicarà a una parcel·la de 245.106 m2 al polígon industrial Catalunya Sud, del municipi de Tortosa (Tarragona) i comptarà amb una superfície construïda aproximada de 90.000 m2. El projecte s’emmarcarà entorn a l’economia circular en donar una segona vida a residus materials que quedaven en desús, apostant fermament per la sostenibilitat.

El Grup IDP realitzarà els serveis tècnics d’enginyeria per desenvolupar el projecte en format fast track, la gestió de la licitació d’obra i la direcció facultativa de les obres mitjançant la metodologia BIM (Building Information Modeling), que resulta essencial tant en el disseny com en la gestió global de les obres i que permet garantir i complir les més altes exigències en l’àmbit de programació i costos, reduint els terminis i incertesa de les obres de construcció.

El Grup IDP es posiciona com a enginyeria multidisciplinària amb experiència en el desenvolupament de projectes mitjançant la metodologia BIM en diferents àrees i consolida la seva experiència en projectes industrials, on en l’actualitat està desenvolupant un nombre considerable de projectes nacionals i internacionals.