IDP renova el seu compromís amb la Red Española del Pacto Mundial de las Naciones Unidas

IDP renova el seu compromís amb la Red Española del Pacto Mundial de las Naciones Unidas

El Grup IDP renova el seu compromís amb la Red Española del Pacto Mundial de las Naciones Unidas, una iniciativa internacional que promou implementar 10 principis universalment acceptats per a promoure la Responsabilitat Social Empresarial en les àrees de Drets Humans i Empresa, Normes Laborals, Medi Ambient i Lluita contra la Corrupció en les activitats i l’estratègia de negoci de les empreses, així com per a alinear la seva gestió corporativa amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible i sensibilitzar sobre l’Agenda 2030.

La Red Española del Mundial de las Naciones Unidas compta actualment amb més de 1.508 entitats adherides que treballen per a contribuir a l’Agenda 2030 i els seus 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible, objectius imprescindibles per a aconseguir un futur sostenible.

El 25 de setembre de 2015 l’Assemblea General de Nacions Unides va aprovar per unanimitat dels 193 Estats participants, entre ells Espanya, l‘Agenda 2030 amb els seus 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Aquests objectius persegueixen acabar amb la pobresa i la fam, reduir les desigualtats i abordar reptes urgents com el canvi climàtic.

Els ODS són 17 principis Universals per a la creació d’un entorn sostenible que promouen canviar les pràctiques dutes a terme fins avui i fomenten la responsabilitat envers el nostre planeta i els qui l’habitem. Per a implementar amb èxit aquests Objectius és necessària la participació tots els sectors de la societat: els governs, la societat civil i les empreses, que exerceixen un paper clau en aquest propòsit.

Des de 2017, el Grup IDP forma part de la Red Española del Pacto Mundial amb l’objectiu de reforçar el compromís per a la defensa i pràctica dels principis que promou. Aquesta decisió comporta una gran responsabilitat i implica una oportunitat per a innovar, realitzar noves accions per a constituir les bases de la nostra Responsabilitat Social Corporativa i aplicar aquestes estratègies en els nostres processos quotidians.