IDP realitza la reforma de les instal·lacions d’un edifici històric per KKH a la Rambla de Barcelona

IDP realitza la reforma de les instal·lacions d’un edifici històric per KKH a la Rambla de Barcelona

IDP ha realitzat a petició del grup d’inversió KKH Property Investors el projecte de reforma i rehabilitació integral de les instal·lacions de l’edifici històric que va allotjar l’Hotel Montecarlo situat a la Rambla de Barcelona. Actualment la superfície comercial està ocupada per una botiga emblemàtica del FC Barcelona i la superfície d’oficines acull el Seat:Code, laboratori de software de la multinacional de l’automòbil SEAT.

KKH Property Investors és un grup d’inversió immobiliària d’alt valor afegit constituïda per KKH Capital Group i el fons Perella Weinberg Real Estate Fund II LP, entitat privada de gestió d’inversions especialitzada en projectes immobiliaris del més alt nivell a Europa.

L’immoble, situat a la cèntrica zona comercial de la Rambla de Barcelona és un edifici de caràcter artístic monumental construït al 1910 i compta amb una superfície de 3.845 m2 distribuïts en 7 plantes. La reforma ha estat realitzada amb la finalitat de recuperar les seves característiques originals i adaptar-lo per a l’ús comercial.

IDP ha desenvolupat el projecte bàsic i executiu de les instal·lacions mitjançant la metodologia BIM “Building Information Modeling”, l’informe d’idoneïtat tècnica en els apartats d’instal·lacions i eficiència energètica, l’obtenció de la Certificació LEED i la posterior direcció facultativa de les instal·lacions.

Un dels principals reptes del projecte ha estat assolir els més alts requisits d’estalvi energètic i sostenibilitat aplicats a la rehabilitació d’un edifici històric catalogat. Per a això, s’ha hagut de fer un gran esforç per preservar tots els elements d’alt valor arquitectònic, sense deixar de banda els criteris mediambientals, el que ha portat el projecte a assolir la prestigiosa certificació LEED BD+C: Core and Shell v4 GOLD. Aquesta certificació acredita que l’edifici s’ha rehabilitat seguint criteris de sostenibilitat i estalvi energètic minimitzant el seu impacte ambiental.

En el projecte s’han incorporat nombroses mesures que milloren el comportament ambiental de l’edifici, entre les quals destaquen: la millora dels aïllaments i tancaments de l’edifici, el que ha permès reduir el seu consum energètic en un 37% respecte a l’edifici previ al procés de remodelació, la creació d’una nova façana de vidre que connecta a l’edifici amb el jardí de l’Ateneu, a la qual s’ha donat un tractament especial per evitar la col·lisió d’aus, el reciclatge i reutilització de bona part de tots els materials utilitzats durant la obra, especialment tots els revestiments de cartró guix que han estat reciclats per a la fabricació de nous productes. Totes aquestes mesures converteixen l’edifici, en el segon edifici catalogat a Barcelona en aconseguir la certificació LEED BD+C: Core and Shell v4 GOLD.