IDP presenta la ponència “Digital Twins and IoT” al Smart Port: Piers of the Future de Barcelona

IDP presenta la ponència “Digital Twins and IoT” al Smart Port: Piers of the Future de Barcelona

Eduard Loscos, R&D Manager d’IDP presentarà el proper 19 de novembre a les 16:55 hores la ponència “DIGITAL TWINS AND IOT, EINES DE GESTIÓ AMBIENTAL I DE TERMINALS PER DUR ELS PORTS MARÍTIMS A L’ERA DIGITAL – EL CAS DEL AQUÏFER DEL PORT DE BARCELONA” en l’esdeveniment Smart Port: Piers of the Futur.

The Smart Ports: Piers of the Future se celebrarà a l’Smart City Expo World Congress 2019 del 19 al 21 de novembre a Barcelona. És una iniciativa duta a terme pels ports d’Anvers, Barcelona, ​​Hamburg, Los Angeles, Montreal i Rotterdam que s’han unit per mostrar als al món els seus projectes més innovadors en sostenibilitat ambiental, social i econòmica, així com digitalització i mobilitat.

Tecnologies com el big data, l’automatització i la intel·ligència artificial, així com nous valors com la transparència i la col·laboració, estan impulsant canvis profunds en totes les àrees de l’economia. En aquest context, la noció de Smart Port s’ha creat per proporcionar un model més obert i eficient per als processos portuaris i logístics, en línia amb aquests valors.

Els bessons digitals i el IOT estan preparats per ajudar les autoritats dels Ports Marítims a augmentar la competitivitat dels ports en l’àmbit de la indústria 4.0, la sostenibilitat i les ciutats intel·ligents. Per enfrontar aquests reptes, la indústria portuària ha de reduir els costos de la gestió de la informació (adquisició, tractament, estandardització, intercanvi, emmagatzematge i visualització). També s’ha d’ocupar de proporcionar evidència de la “qualitat” dels serveis oferts i els processos de presa de decisions, que poden ser més valuosos per als usuaris quan donen suport l’impacte de el desenvolupament econòmic a l’empresa i la regió.

El doble paradigma dels bessons digitals permet la monitorització dinàmica de les condicions i el rendiment d’actius crítics com els ports. Això vol dir que les administracions portuàries poden verificar, compartir i millorar els supòsits sobre les estimacions que es calculen per mantenir els estàndards de competitivitat i qualitat ambiental i la seva relació amb la seva comunitat portuària, els seus usuaris i la societat.

Durant la sessió s’exposarà el cas d’èxit de la implementació del Digital Twin per al Control Ambiental de l’Aqüífer a la zona sud del Port de Barcelona i el projecte de R+D+i Intermodel, finançat per la Comissió Europea dins del marc de el programa Horizon 2020 – GA 824.306.

Pots consultar més informació: smartports.portdebarcelona.cat