IDP participa en la 7 ª reunió anual d’enginyeria i mobilitat IGENIUM’18

IDP participa en la 7 ª reunió anual d’enginyeria i mobilitat IGENIUM’18

IDP ha participat a la 7a edició de iGenium’18, el trobada anual de les enginyeries, celebrat el passat 23 d’octubre al Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports de Catalunya i organitzat per INEC Institut d’Enginyers de Catalunya.

L’objectiu de iGenium és donar a conèixer projectes d’enginyeria rellevants i obrir espais transversals de coneixement i de debat sobre el paper de l’enginyeria en la solució dels problemes més actuals.

En aquesta edició, enfocada a l’Enginyeria i la Mobilitat, ha participat una destacada selecció d’experts del sector, reunits per debatre sobre la mobilitat en 3 àmbits: infraestructures, ciutats intel·ligents i mobilitat al territori. S’han presentat els projectes més rellevants en aquests àmbits i s’ha debatut sobre l’aplicació de l’enginyeria en la mobilitat de persones i mercaderies de forma eficient i sostenible i els desenvolupaments i nous models que això comporta.

Mikel Borras, R+D Deputy Project Manager del Grup IDP ha participat en la sessió d’infraestructures amb la seva intervenció “Equips de transport de mercaderies sostenibles”. Els projectes europeus de Recerca i Desenvolupament Hermes i Intermodel”. Ambos projectes s’emmarquen en el programa d’investigació i desenvolupament Horitzó 2020.

En el marc del projecte Hermes s’ha realitzat un estudi per a l’optimització del disseny i fabricació d’un nou vagó de tren de mercaderies dotat de sistemes de monitorització i que utilitza nous materials i recobriments per poder augmentar el factor de càrrega.

El projecte INTERMODEL té per objecte desenvolupar una metodologia i eines TIC deixar de permetre una simulació avançada de models de plataformes logístiques intermodals de ferrocarril per així donar suport a tasques relacionades amb les fases de disseny i operatius.