IDP finalitza el projecte i direcció de la construcció de l’ampliació de la fàbrica de GBfoods a Algèria

IDP finalitza el projecte i direcció de la construcció de l’ampliació de la fàbrica de GBfoods a Algèria

El Grup IDP ha finalitzat l’avantprojecte, el projecte constructiu i la direcció i supervisió de la construcció de l’ampliació de la fàbrica de GBfoods, grup a què pertany Gallina Blanca, a Orà (Algèria).

GBfoods, amb una facturació de més de 1.200 milions d’euros i un equip de més de 3.300 persones, és un grup d’alimentació present en múltiples països d’Europa i Àfrica com Espanya, Alemanya, França, Itàlia, Bèlgica, Holanda, Suècia, Finlàndia , Rússia, Nigèria, Ghana, Algèria o el Senegal, entre d’altres; i amb prestigioses marques locals líders com Gallina Blanca, Avecrem, Yatekomo, Jumbo, Erasco, Gino, Liebig, Star, Bama, D&L, Grand’Italia o Blå Band entre d’altres. Algunes d’aquestes marques porten més de 100 anys a les cuines dels consumidors i s’han posicionat com autèntics referents culinaris en els seus respectius països.

L’actuació contractada a IDP ha consistit en la realització de l’avantprojecte i el projecte constructiu, project management de licitació i contractació del contractista, així com la posterior direcció i supervisió de la construcció i construction management per a l’ampliació i reforma de la totalitat de la fàbrica i instal·lacions.

L’ampliació s’ha desenvolupat en dues fases: la primera fase amb la construcció d’un nou magatzem i ampliació de les línies de producció fins a un total de 7 línies, que suposa una superfície edificada de 3.350 m2; i la segona fase on s’ha executat una ampliació per acollir una nova línia de producció de Ready Meals, que suposa una superfície edificada de 1.000 m2.

Previ a l’inici dels treballs de disseny i enginyeria s’ha realitzat l’aixecament del núvol de punts mitjançant l’escaneig làser. L’escaneig làser permet la captura ràpida, precisa i en alta definició de dades 3D de l’edifici ja existent que serveix per crear el posterior model BIM 3D paramètric.

Partint de la informació obtinguda del núvol de punts s’ha projectat la nova fàbrica mitjançant metodologia BIM (Building Information Modeling) que permet dissenyar, projectar, organitzar i dirigir la construcció digital del projecte integrant tota la informació en un únic model.

Amb aquesta actuació IDP augmenta la seva experiència en el desenvolupament de projectes i direccions d’obra en indústria alimentària, assegurant l’execució, els terminis, el cost, la qualitat en totes les fases del procés constructiu.