El projecte Intermodel arriba a la seva fase definitiva

El projecte Intermodel arriba a la seva fase definitiva

Durant els 3 últims anys IDP ha treballat juntament amb altres 13 socis al Projecte de R+D+I Intermodel, dins el marc del programa Horizon 2020 GA 824.306, de la Comissió Europea.

L’objectiu del projecte és desenvolupar una plataforma de suport a la presa de decisions per avaluar el rendiment de les infraestructures nodals, multimodals, multiproducte i multipropòsit, utilitzant la tecnologia BIM vinculada a simulacions logístiques i posterior visualització en una plataforma 3D desenvolupada amb tecnologia Gaming.

Mitjançant el desenvolupament del projecte, s’aconsegueix l’optimització de les operacions productives de les terminals i les seves connexions logístiques, anticipant el seu comportament des del punt de vista operacional davant de possibles ampliacions o canvis en la implantació actual i en el disseny de noves terminals.

El projecte s’ha de presentar davant la Comissió Europea a principis d’octubre, consolidant definitivament la feina feta durant tot el procés i els resultats obtinguts.

El consorci, liderat per IDP, compta amb la participació de 14 socis de diferents països europeus:

 • Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Consorci Centre d’Innovacio del Transport, Vias y Construcciones, Basf Construction Chemicals España S.L. i IDP Ingeniería y Arquitectura Iberia, S.L.U d’Espanya.
 • DHL Freight Germany Holding Gmbh d’Alemanya
 • Teknologian Tutkimuskeskus VTT Oy de Finlàndia
 • Macomi i Viasys VDC del Països Baixos
 • Bedeschi S.P.A., Contship Italia S.P.A. y Autorita di Sistema Portuale del Mar Ligure Orientale d’Itàlia
 • Zarzad Nadbaltyckich Inicjatyw Klastrowych de Polònia
 • Kiruna Wagon Ab de Suècia

El resultat del projecte ha estat molt satisfactori, ja que s’ha creat una nova metodologia de treball i obtingut diversos productes explotables en un futur, denominats KERS, entre els quals s’inclouen:

 • “INTERMODEL DSS” – Una plataforma integrativa usada com a eina d’ajuda a la presa de decisions.
 • “INTERMODEL ASSESSMENT TOOL” – Un servei de consultoria que ofereix la realització de diversos estudis per a una terminal existent per tal d’obtenir el seu nivell d’optimalitat.
 • “INTERMODEL PLUG-BIM” – Una eina d’Importació / Exportació entre BIM i GIS en forma de Plug In per REVIT, que permet a l’usuari generar Layouts en diferents escenaris. Una de les principals funcions d’aquesta eina és la possibilitat d’importar les dades generades a diferents Programari de Simulació en format GIS, optimitzant els costos de producció necessaris.
 • “INTERMODEL TRAIN” – Servei de Training orientat a les eines “Plug BIM” i “INTERMODEL DSS” per tal d’accelerar l’aprenentatge i així maximitzar el valor del producte.

Si estàs interessat en conèixer més sobre els KER’S del projecte, t’animem a participar en l’enquesta adjunta a l’enllaç a continuació:

REALITZAR L’ENQUESTA

En el següent vídeo s’explica el concepte fonamental del projecte i el funcionament de l’eina d’ajuda a la presa de decisions: