DIGITAL4WATER presenta la ponència “Digital Twin EDAR Cambrils” en el SCEWC 2019 de Barcelona

DIGITAL4WATER presenta la ponència “Digital Twin EDAR Cambrils” en el SCEWC 2019 de Barcelona

Jaime Polo, Director General New Business IDP i Juan Rubio, Head of Planning & Asset Management Unit de Aqualogy (SUEZ), en representació de DIGITAL4WATER, presentaran el pròxim 20 de novembre a les 18 hores, la ponència “DIGITAL TWIN EDAR CAMBRILS” en l’àgora de SmartCatalonia, a l’entorn del Smart City Expo World Congress 2019.

Smart City Expo World Congress se celebrarà del 19 al 21 de novembre a la ciutat de Barcelona i té com a objectiu ser el punt de trobada entre experts, indústries tecnològiques, administracions públiques i centres de recerca i tecnològics, on compartir coneixements i experiència per a desenvolupar les ciutats del futur, fomentar accions dinàmiques per a permetre un futur sostenible i abordar els principals reptes que han de superar les ciutats: transformació digital, medi ambient urbà, mobilitat, governança i finances i ciutats inclusives i compartides.

SmartCatalonia, compost per tres departaments de la Generalitat de Catalunya, ha dissenyat un espai de més de 600 m2 que acollirà a nombroses empreses tecnològiques i centres d’innovació i en el qual es realitzaran simulacions tecnològiques innovadores en un tour per la ciutat del futur. L’espai també acollirà diferents ponències on descobrirem les principals novetats desenvolupades en alguns dels projectes més innovadors del sector de les Smart Cities.

DIGITAL4WATER (SUEZ & IDP) presentarà “DIGITAL TWIN EDAR CAMBRILS”, projecte en el qual s’ha realitzat la digitalització BIM de la infraestructura física de l’estació depuradora d’aigües residuals de Cambrils i de les seves tasques de manteniment, operació, i seguretat. L’estació compta amb un cabal de disseny de 25.000 m3/dia i una població equivalent de 125.000 habitants.

La implementació del Digital Twin permet optimitzar la gestió de la planta, aconseguint estalvis del 20% en manteniment.

La metodologia realitzada ha consistit en:

  • Aixecament de la infraestructura existent mitjançant làser scanner
  • Modelització BIM 3D de la infraestructura agregant informació paramètrica de tots les seves components
  • Digitalització de les BBDD de manteniment, de monitoratge de les operacions i els procediments de seguretat
  • Integració del model BIM 3D amb les BBDD d’O&M
  • Implementació de l’aplicació web Digital Twin per a l’explotació digital de la infraestructura, incorporant un quadre de comandament d’indicadors i alertes per a la presa de decisions

Implementar la digitalització dels actius significa fer un important pas en l’estratègia digital i garanteix una gestió encara més eficaç dels actius.