Avancen a bon ritme les obres del nou Parc Agroalimentari de bonÀrea a Èpila (Saragossa)

Avancen a bon ritme les obres del nou Parc Agroalimentari de bonÀrea a Èpila (Saragossa)

El Grup bonÀrea Agrupa està desenvolupant la seva segona plataforma alimentària en el municipi d’Épila, Saragossa, que li permetrà proveir a les botigues bonÀrea aragoneses i créixer a Navarra i zona Nord, Madrid i zona Centre i Llevant.

Recentment ha finalitzat la primera fase del projecte amb el moviment de 3,5 milions de metres cúbics de terra, suavitzat un desnivell existent de fins a 38 metres al llarg dels seus més de 3 Km de longitud i els seus 450 metres d’amplària mitjana. També s’ha construït una galeria subterrània de 3,5 Km que travessa longitudinalment tota la parcel·la i la xarxa de sanejament principal.

Els serveis realitzats per IDP han consistit en el desenvolupament del projecte constructiu de la urbanització mitjançant la metodologia BIM, projectant els serveis viaris, les infraestructures i els serveis necessaris per a permetre el desenvolupament i l’activitat que es generaran fruit de la implantació del nou parc.

El Parc Agroalimentari de bonÀrea ocuparà una superfície de 180 hectàrees i comptarà amb 5,6 Km de serveis viaris principals i 500 m de vials secundaris amb la mateixa secció de calçada. Respecte a la xarxa de sanejament i serveis s’han projectat 11,3 Km de xarxa d’aigües residuals, 9 Km de xarxa d’aigües pluvials, 21 Km de xarxes independents d’aigua (aigua potable, aigua osmotizada de l’ETAP pròpia del complex, aigua recuperada de l’EDAR pròpia del complex i aigua de pous), 23 Km de xarxa de Mitjana tensió, 40 Km de xarxa de Baixa tensió, 35 Km de xarxa de telecomunicacions, 6,3 Km de xarxa de gas natural i 6,6 Km de xarxa de reg per degoteig principal amb les de 40 Km de xarxa secundària.

BonÀrea Agrupa, amb activitat des de 1959, es posiciona com la primera empresa agroalimentària del país i compta amb una àmplia experiència en el sector desenvolupant totes les activitats ramaderes, industrials i comercials necessàries per arribar al consumidor sense intermediaris.

El Grup d’enginyeria IDP consolida la seva experiència en el desenvolupament de projectes d’urbanització havent finalitzat múltiples projectes nacionals i internacionals, com la urbanització de Can Margarit a Sant Esteve de Sesrovies (Barcelona) amb 64,56 ha, la nova Ciutat Olmos al Perú amb 734 ha, el sector industrial-terciari Can Montcau-Mango a Lliçà d’Amunt (Barcelona) amb 78,23 ha, els parcs industrials d’Ilo i La Libertat al Perú amb 161,94 ha i 106 ha respectivament, etc.