CELEBREM EL DIA MUNDIAL DE LA SALUT

CELEBREM EL DIA MUNDIAL DE LA SALUT

Des de l’any 1948, el 7 d’abril se celebra el Dia Mundial de la Salut, data triada en commemoració a la fundació de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), en reconeixement a la salut com un dret bàsic i universal, així com per a fomentar l’accés a l’atenció sanitària de qualitat en totes les regions del món, especialment en la població d’escassos recursos.

En 2020, el Dia Mundial de la Salut ens va sorprendre en ple confinament, decretat en la majoria del món, a causa de la pandèmia de COVID-19. A més de les doloroses pèrdues personals, aquesta situació ha suposat un canvi d’hàbits en molts de nosaltres i nosaltres i ha posat en valor la importància del benestar i la salut.

Enguany, el tema central del dia mundial de la Salut és “El nostre Planeta, La nostra Salut”. A través d’aquesta campanya es convida a les persones, les comunitats, els governs i les organitzacions a tot el món a conjuminar forces i treballar per a adoptar les mesures necessàries per a protegir la nostra salut física i mental, així com cuidar al planeta.

L’OMS estima que cada any moren més de 13 milions persones per causes ambientals evitables, sent la crisi climàtica la major amenaça per a la salut a la qual s’enfronta la humanitat.

Hem de ser sensibles a aquestes necessitats i adoptar mesures que contribueixin a millorar la salut de les persones i del planeta. Algunes de les accions que apliquem des del Grup IDP, tant mediambientals com per a la millora de la salut i el benestar de tot l’equip de la companyia són:

  • Implementem mesures d’eficiència energètica en totes les nostres oficines i tot el nostre consum energètic prové de fonts d’energia renovable.
  • Valorem el 100% dels residus que generem en el desenvolupament de la nostra activitat (paper, tòner i RAEE).
  • Mesurem trimestralment la nostra petjada de carboni i apliquem mesures per a la seva reducció progressiva.
  • Implantem el teletreball, fomentem la conciliació i la flexibilitat en els horaris, reduint així, en la mesura que sigui possible, els desplaçaments.
  • Fomentem els hàbits saludables entre tot l’equip de la companyia.
  • Un dia a la setmana, oferim fruita fresca, ecològica i de proximitat en l’oficina.
  • Substituïm de manera gradual alguns productes processats de la màquina de vending, per opcions més saludables, com a begudes no carbonatades, sucs naturals i sense sucres afegits, fruita seca, productes BIO…

Les nostres petites decisions i accions diàries poden decantar la balança per a millorar la nostra salut i també per a construir societats basades en el benestar i el respecte cap al medi ambient.

Cuida’t i protegeix el teu entorn!

Rep les nostres newsletter