BIM STARTER KIT COMENÇA LA TRANSFORMACIÓ DIGITAL DELS TEUS ACTIUS DONANT-TE SUPORT EN BIM EN EL TEU DEPARTAMENT DE L’ADMINISTRACIÓ

BIM STARTER KIT COMENÇA LA TRANSFORMACIÓ DIGITAL DELS TEUS ACTIUS DONANT-TE SUPORT EN BIM EN EL TEU DEPARTAMENT DE L’ADMINISTRACIÓ

La metodologia BIM (Building Information Modelling) ha suposat un canvi de paradigma en la gestió d’actius, en totes les seves fases des de disseny, i construcció fins a explotació sent indispensable per a optimitzar l’eficiència i no perdre competitivitat.

La digitalització suposa una transformació de la manera de projectar, dissenyar, explotar i mantenir els actius d’una organització aportant múltiples beneficis que s’obtenen d’aquesta transformació, com, per exemple:

  • La gestió d’informació per a la presa de decisions.
  • L’optimització i eficiència en els actius.
  • La gestió de procediments.

Per a poder implementar les eines necessàries en la gestió d’actius 4.0, com són Bessons Digitals, Simulacions, Predictius, Realitat Virtual i Augmentada, etc. És imprescindible digitalitzar els actius, i aquí és on BIM actua com a catalitzador per a disposar d’un nivell de digitalització que ens permeti beneficiar-nos de totes aquestes aplicacions.

Els avantatges de la digitalització enfront de la manera tradicional de gestionar els actius radiquen, principalment, a disposar de la representació geomètrica precisa de tots els components de l’actiu amb les seves dades en un entorn digital, integrat i coherent que ens permet un major control de la informació i la seva posterior explotació en les fases de manteniment i operació, generant beneficis múltiples:

  • Estalvis en costos i temps d’execució
  • Millora la detecció d’interferències i errors.
  • Augmenta la transparencia deixant compartir información i col.laborar a temps real entre tots.
  • Fàcilment integrable amb totes les tecnologies 4.0.
  • Es configura com a base de dades de tota la historia del actiu, des del diseny, passant per la construcción fins la seva explotación.

IDP ha desenvolupat el present BIM Starter Kit. Aquesta solució consisteix en una consultoria d’inici ràpid en BIM, que abasta des de la metodologia, passant per la tecnologia i acabant en les persones, i es desenvolupa en les següents quatre fases:

Rep les nostres newsletter