ARRENCA A MADRID LA CONFERÈNCIA DE LES PARTS DE LA CONVENCIÓ MARCO DEL CANVI CLIMÀTIC DE L’ONU (COP25)

ARRENCA A MADRID LA CONFERÈNCIA DE LES PARTS DE LA CONVENCIÓ MARCO DEL CANVI CLIMÀTIC DE L’ONU (COP25)

Entre el 2 i el 13 de desembre Madrid reuneix les 196 nacions i a la Unió Europea en la Conferència de les Parts (COP25). La conferència de les parts (COP) és l’òrgan de decisió de la Convenció Marco de Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic. En aquest cim es busca avançar cap a la implementació d’acords que estableixen obligacions concretes per a combatre el canvi climàtic.

El cim d’aquest any és especialment transcendental per la imminent posada en marxa de l’Acord de París sobre el Canvi Climàtic, primer pacte mundial en defensa del clima, i és l’última reunió celebrada abans de ser activat en 2020.

L’Acord de París es basa en la Convenció de Marco de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic i uneix a tots els actors implicats (governs, sector privat i societat civil) amb l’objectiu comú de reduir urgentment els efectes dels gasos d’efecte d’hivernacle i enfortir la capacitat dels països a adaptar-se als impactes del canvi climàtic, a més d’assegurar el suport als països en desenvolupament.

La Conferència de l’ONU del Canvi Climàtic 2019 (COP25) part de la premissa alarmant d’un creixement exponencial de les emissions nocives i les conseqüències que comporta seguir amb el model actual. Cerca dur a terme accions i arribar a acords implicant les potències signants a trencar amb aquestes dinàmiques, convocant reunions per a impulsar la presa de decisions que repercuteixin directament al nostre futur com a planeta i combatin el canvi climàtic.

El canvi climàtic representa la major amenaça al desenvolupament sostenible del món. Els seus efectes són generalitzats i representen una amenaça sense precedents a la pau, la prosperitat i als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Els ODS són 17 principis Universals per a la creació d’un entorn sostenible que ens permet canviar les practiques dutes a terme fins avui i que fomenten la responsabilitat envers el nostre planeta i els qui l’habitem. Aquests objectius només seran implementats amb èxit si s’actua urgentment per a detenir el canvi climàtic i bregar amb els seus impactes.

El Pacte Mundial de les Nacions Unides és una iniciativa internacional implementada en 2015 per l’ONU, que promou el compromís de països, empreses i la població, per a aconseguir els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible i sensibilitzar sobre l’Agenda 2030.

La Xarxa Espanyola és la xarxa local amb major nombre de signants del Pacte Mundial de les Nacions Unides, està formada per 1.300 empreses del panorama nacional i compta amb 9.900 a nivell global.

Des de 2017 IDP forma part de la Xarxa Espanyola del Pacte Mundial amb l’objectiu de reforçar el compromís per a la defensa dels principis que promou. Aquesta decisió comporta una responsabilitat i suposa una oportunitat per a innovar, realitzar noves accions per a constituir les bases de la nostra Responsabilitat Social Corporativa i aplicar aquestes estratègies en els nostres processos quotidians.